Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

10 najboljših idej daril za nosečnico

Iščeš ideje za darilo za nosečnico, doječo mamico in mamico?

 

Je tvoja partnerica, prijateljica ali sorodnica noseča? 

Bo kmalu praznovala rojstni dan? Ji prirejaš babyshower? 

Razmišljaš kaj ji dati pod božično smreko?

 

Francoski pregovor pravi: Življenje je pesem. Ljubezen je glasba. Za materinsko ljubezen je zmeraj pomlad.

Te prelepe misli vsaka ženska razume šele v obdobju, ko pod srcem nosi otroka, v času ko začuti njegove prve gibe. Šele takrat se ženska zave, kako neskončna je materinska ljubezen.

Pogosto ženske v času nosečnosti pozabijo nase, vsa njihova pozornost je namenjena otroku, ki ga pričakuje. A ravno v času pričakovanja bi se morale ženske razvajati in uživati v vsakem trenutku tega neponovljivega dogodka.

Zato je potrebno, da bližnji in ljubljeni, nosečnici v teh prelepih mesecih olajšajo težave, ki spremljajo nosečnost in ji občasno podarijo kaj lepega.

Ideje za darilo za nosečnico išči samo za njo, za otročka, ki bo kmalu prijokal na svet, pa dodajte kakšno malenkost! Še nimate ideje za darilo za nosečnico? Tole sladko dilemo ti bomo pomagali rešiti z naslednjimi nasveti, kjer ti bomo predstavili ideje za darilo za nosečnico.

V vsakem primeru pa ne pozabite, da je najboljše darilo, ki ga lahko podarite nosečnici, vaša pozornost in podpora.

 

1. Nosečniška majica

 

Domiselno darilo za nosečnico je včasih težko poiskati, saj so misli ves čas usmerjene samo na prihod otroka. Telo ženske se v teh mesecih spreminja, v prvih mesecih se mogoče še počuti udobno v svojih dosedanjih oblačilih, a kmalu potrebuje udobnejša oblačila.

Podari ji ljubko nosečniško majico, v kateri se bo ves čas nosečnosti počutila udobno, posebno in lepo.

 

ideje za darilo za nosečnico - nosečniška majica nabrana popek

 

Kako izbrati velikost majice?

Nosečniške majice so izdelane iz zelo elastičnih materialov - v večini iz mehkega jersey bombaža ali lepo padajoče jersey viskoze. Bodoča mamica bo nosečniško majico ali tuniko lahko nosila ves čas nosečnosti in prav tako nekatere tudi po rojstvu otroka. Glede velikosti, izberite velikost, ki jo nosečnica nosi že sedaj oziroma jo je nosila pred nosečnostjo. Kroj majic in tunik je v predelu trebuščka širši in spredaj nekoliko daljši, da se resnično prilagaja rastočemu trebuščku in mu nudi udobje do konca nosečnosti.

Lahko izberete majico brez potiska ali majico z zabavnim potiskom

 

 

2. Udobne nosečniške pajkice

 

Kaj večina žensk najbolj pogreša pri svoji garderobi v času nosečnosti? Udoben spodnji del oblačil - pajkice so najbolj priljubljene med nosečnicami.

Idealno darilo za nosečnico so tako vsekakor udobne in raztegljive nosečniške pajkice z visokim, mehkim pasom, ki jo bodo spremljale skozi vso nosečnost.

 

So univerzalno oblačilo s katerim lahko ustvari eleganten, šik videz ali se v njem odpravi na telovadbo. 

Če bereš tale članek, ko je zunaj mrzlo, potem so najboljša izbira tople termo pajkice.

ideje-za-darilo-za-nosecnico-nosecniske-pajkice-basic-popek


3. Spalna srajčka ali pižamica za obdobje nosečnosti in dojenja

 

Zelo priljubljeno in praktično darilo za nosečnico ali mami, ki doji je pižama ali spalna srajca za nosečnost in dojenje. Nosečnici ali mamici, ki doji bo pomagala, da bo lažje dojila in imela bolj udoben spanec.
Pižame in spalne srajce, prilagojenje za dojenje so izdelane iz mehkega, zračnega in elastičnega bombaža.

 


 

 

 

 

5. Majica za dojenje ali tunika za dojenje

Tunika za dojenje je narejena iz mehke, zračne in elastične viskoze. Ima posebno krojen sprednji del, ki se pri dojenju samo privzdigne. Odlično se kombinira na pajkice ali oprijete hlače.
Zaradi posebnega kroja in elastičnosti materiala jo lahko nosiš že v času nosečnosti, po porodu pa odlično, diskretno skrije poporodni trebušček.
 
Posebnosti tunike za dojenje:
  • Hiter in enostaven dostop do prsi z eno roko,
  • Tvoja druga roka bo prosta, da lahko v miru držiš svojega dojenčka,
  • Na hranjenje bosta pripravljena kjerkoli in kadarkoli,
  • Če boš dojila v javnosti bosta skoraj neopazna,
  • Tvoj hrbet in trebuh bosta med dojenjem na toplem, zaščitena pred hladom.
  • Material: 92% bombaž, 8% elastan.
  • Po pranju ne spremeni oblike.

 

 

6. Tečaj priprave na porod

"Rojstvo je morda res en sam hip, toda neponovljiv." F. Leboyer

Želja vsake nosečnice je, naj bo porod karseda miren in brez bolečin.

Priprava na porod je tako zelo koristno darilo, ne samo za nosečnico temveč tudi za partnerja saj pomaga pridobiti samozavest in znanje, ki bo prišlo prav med porodom in po njem.


Nosečnica in partner se na čustvenih pripravah na porod naučita:

  • Tehnike za sproščanje med porodom,​
  • Tehnike za lajšanje bolečine,​
  • Vaje za povezovanje s porodnim spremljevalcem,​
  • Kako dihati med popadki,
  • Vpliv glasbe med popadki in na porodu,
  • Vzpostavljanje prvega stika z otrokom,
  • Kako spodbujati prebujanje refleksov pri otroku,
  • prvo dojenje in veliko več!

 

custvena priprava na porod

 

 

 

7. Sproščujoča Bownova terapija v nosečnosti

 

Čudovita ideja za darilo za nosečnico je lahko tudi sproščujoče razvajanje. Vsaka nosečnica se lahko razvaja z Bownovo terapijo od začetka nosečnosti pa vse do poroda.

Bownova terapija deluje kot učinkovita sprostitev od vsakdanjega stresa in utrujenosti. Lajša razne težave povezane z nosečnostjo, kot so bolečine v križu, išias, v medenici, simfizi, v zg. delu hrbta, prebavne težave, utrujene, otekle in nemirne noge, sindrom karpalnega kanala, nespečnosti, kongestije v dojkah,…

Bownovo terapijo v Bušček centru v Kranju izvaja Tina Golež, dipl. babica, ki v primeru težav tudi svetuje, kako si lahko nosečnica pomaga na naraven način, jo pripravi na porod in čas po porodu.

Več o tem si lahko preberete na https://www.buscek-center.com/bownova-terapija-za-nosecnice.html


ideje-za-darilo-za-nosecnico-sproscujoca-masaza-popek


8. Nepozabna nosečniška fotografija

 

Kljub nekaterim nevšečnostim, ki spremljajo nosečnost, je to obdobje eno najlepših in nepozabnih v življenju vsake ženske. Prihod otroka predstavlja novo poglavje v življenju mlade družinice, zato je izredno pomembno, da te trenutke ohranimo tudi na fotografiji.

Tako bodočo mamico, kot njenega partnerja boš neizmerno razveselil/a z možnostjo profesionalnega fotografiranja. Ta poseben čas v fotografiji za večno ohranita Jure in Pika iz studija Ujeti trenutek.

ideje-za-darilo-za-nosecnico-fotografiranje-ujeti-trenutek-popek

 

9. Čaj za nosečnice

Malinov čaj ali čaj iz malinovih listov velja za enega najbolj priljubljenih med nosečnicami zato je lahko zelo lepa pozornost.

Malinov čaj ima pomirjujoč učinek na telo in duha, kar lahko pomaga zmanjšati stres in tesnobo, ki sta pogosta med nosečnostjo.
Pravijo tudi, da pomaga pri pripravi maternice na porod in zmanjša dolžino porodnega procesa.
Čaj naj bo kakovosten iz skrbno izbranih, lokalnih sestavin, brez dodanih arom.

 

 

 

čaj za nosečnice     caj za dojenje

 

 

10. Podari DARILNI BON

Še vedno ne veš kaj podariti nosečnici? Najbolj izvirne ideje za darilo za nosečnico so hkrati tudi najbolj preproste! Rešitev je enostavno in hkrati najbolj cenjeno darilo, to je darilni bon za oblačila za nosečnice. Hitro bo odvrgla nedrčke in oblačila, ki jo tiščijo, ter se odela v čudovita in udobna nosečniška oblačila.

Popkova nosečniška oblačila so izdelana po skrbnem premisleku, nosečnica pa se bo kljub trebuščku počutila prijetno in prelepo. Darilni boni lahko včasih delujejo nekoliko neosebno, a če boste darilni bon primerno aranžirali, ga podpisali in ga osebno izročili, bo to vsekakor prisrčno in hkrati koristno darilo.

 

 

Naj bo darilo za otroka ali za nosečnico?

Kadar nosečnica v času nosečnosti praznuje rojstni dan, kakšno obletnico ali se mogoče celo poroči, se pogosto zgodi, da za darilo dobi stvari, ki so namenjena še nerojenemu otroku.

Zato nosečnici, ki praznuje, vsekakor podarite darilo, ki bo namenjeno samo njej osebno, otročka pa boste obdarovali, ko bo prijokal na svet. Darila v času nosečnosti, se bo vsaka ženska še posebej razveselila, saj v veselem pričakovanju pogosto pozabi nase.

A ravno v času nosečnosti mlade mamice potrebujejo veliko ljubeče pozornosti, saj se njeno počutje pogosto spreminja in vpliva tudi na razvoj otroka. Zato bodočo mamico razvajajte, darilo za nosečnico naj bo namenjeno samo v njeno veselje, saj bo to veselje vplivalo tudi na življenje, ki se razvija v njej.

 

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči